ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΧΗΜΙΚΑ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ

Αρχική Σελίδα

 


ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 

Προχθές, με τους Νοτιάδες που επικρατούν, εξεβράσθη από την θάλασσα, στην Δυτική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην παραλία των Φιλιατρών, μία νεκρή φάλαινα μήκους 10 μέτρων.

Το άτυχο ζώο έχει πληγές στο σώμα του, που ορισμένοι ισχυρίζονται πως είναι κτυπήματα από προπέλα πλοίου. Όμως η προπέλα του πλοίου δεν αφήνει μόνο πληγές, αλλά αφαιρεί και τμήματα από το σώμα. Οπότε το πιθανότερο είναι οι πληγές να έχουν προκληθεί από τα κτυπήματα στα βράχια του σώματος του άψυχου θηλαστικού, εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων και κυμάτων που επικρατούσαν στην περιοχή.

Μήπως όμως ο θάνατος της φάλαινας σχετίζεται με την "δήθεν ακίνδυνη" καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο Κέντρο της Μεσογείου και μάλιστα πολύ κοντά στην Χώρα μας.

Ασχολήθηκε κανείς να ελέγξει την σύνθεση των υδάτων πέριξ του σημείου που τα Αμερικανικά πλοία αδειάζουν τα κατεστραμμένα και εξουδετερωμένα χημικά?

Σκέφθηκε κανείς να προβεί σε ιατρο-βιοχημική εξέταση του άψυχου σώματος της φάλαινας, προκειμένου να εντοπιστεί ο ακριβής λόγος του θανάτου της? Ποιες οι ενέργειες του Κράτους και των Αρμοδίων Υγειονομικών Υπηρεσίών?

 

 

.